Barcelona is een van de meest betoverende steden van Europa. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur, en leven, dus er zijn genoeg redenen waarom Barcelona zo’n geweldige plek is om te wonen.

Hier zijn er een paar waardoor je vandaag nog je koffers zult willen pakken en erheen verhuizen.

Internationaal

Een geweldige plaats om je internationale carrière te beginnen. Nu internationale bedrijven als Telefonica, Iberdrola, Gas Natural Fenosa en Santander op Barcelona als hun Europese hoofdkwartier rekenen, is deze stad uitgegroeid tot de eerste plaats om een internationale carrière te beginnen, met uitstekende mogelijkheden voor netwerken en professionele groei.

Kunst

Een stad die nooit slaapt Barcelona is een stad die nooit slaapt. Er is altijd wel iets te doen, of je nu tot in de vroege uurtjes uit gaat in een club of een museum of kunsttentoonstelling bekijkt. De stad staat namelijk ook bekend om haar rijke kunstscène. Vooral de kunst van Antoni Gaudi is over de hele wereld beroemd. Zijn unieke en excentrieke stijl is te zien in veel van de gebouwen in Barcelona, waaronder de Sagrada Familia en Park Guell. Gaudi’s kunst is een must-see voor iedereen die Barcelona bezoekt.

Mediteraans

Barcelona heeft een typisch mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en milde, natte winters. Dit klimaat is perfect voor wie van het leven wil genieten zonder zich de hele tijd zorgen te hoeven maken over werk. Naast de stranden en het heerlijke eten heeft Barcelona ook een geweldig nachtleven en tal van culturele bezienswaardigheden.

Werk

Volop kansen op werk Met zoveel internationale bedrijven die hun hoofdkwartier in Barcelona hebben, zijn er volop kansen op werk voor mensen met de juiste vaardigheden. En met een groeiende startup scene zijn er ook volop mogelijkheden voorondernemers.

Vervoer

Barcelona heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, waardoor je je gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen. De metro is efficiënt en bestrijkt het grootste deel van de stad, terwijl bussen en trams door het hele centrum rijden en op de metro aansluiten. Er zijn ook verschillende treinstations, zodat je gemakkelijk naar andere delen van Europa kunt reizen. Bovendien is Barcelona’s fietsdeelsysteem, Bicing, een prima manier om je door de stad te verplaatsen.

Gezin

Een prima plaats om een gezin groot te brengen Met zijn uitstekende scholen, veilige straten en ontspannen levensstijl is Barcelona een uitstekende plaats om een gezin groot te brengen. En met tal van activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen is er nooit een saai moment in deze stad.

Als je op zoek bent naar een nieuwe woonplaats, overweeg dan Barcelona, want deze stad heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt binnen bereik!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen