Veel hondenbezitters zoeken een onderhoudsarme hond. Veel mensen willen het gedoe vermijden dat het hebben van een huisdier met zich meebrengt, zoals het opruimen van haren en het omgaan met verharen.

Als je één van deze mensen bent, volgen er voor jou in het kort een aantal verschillende rassen die niet verharen!

Amerikaanse Terrier

Dit ras is geweldig voor mensen met een allergie, want ze hebben heel weinig huidschilfers (dode huidcellen). Ze vereisen ook minder verzorging dan andere rassen, dus dat is gemakkelijker voor je portemonnee en je tijdschema.

Bedlington Terrier

Dit ras hoeft niet veel geborsteld te worden omdat hun vacht niet te dicht of lang van lengte is. Ze moeten echter wel om de paar maanden getrimd worden om te voorkomen dat hun vacht te lang wordt. Ze zijn ook onderhoudsarm wat verzorging betreft, want ze hoeven niet vaak in bad.

Bichon Frise

De Bichon Frise is een klein hondenras dat niet verhaart. Dit is geweldig voor mensen die een kleine hond willen maar geen zin hebben in het gedoe van steeds haren opruimen. Wel hebben ze regelmatig verzorging nodig, zodat hun vacht niet te mat wordt.

Coton de Tulear

Dit ras lijkt op de Bichon Frise in die zin dat het een klein ras is dat niet verhaart. Ze hebben ook een lange, zijdeachtige vacht die regelmatig verzorgd moet worden. Het nadeel? Deze honden zijn vrij prijzig zijn en een uitdaging om te trainen.

Doodles (Labradoodle, Goldendoodle, enz.)

Doodles zijn een kruising tussen een poedel en een ander hondenras. Ze worden gefokt om weinig te verharen en hypoallergeen te zijn. Ze zijn er in allerlei maten en kleuren, dus je vindt er vast wel een die je bevalt!

Chinese Naakthonden

Dit is een ander haarloos ras dat geweldig is voor mensen met allergieën. Ze hoeven niet vaak gewassen te worden, en hun vacht hoeft maar een paar keer per week geborsteld te worden.

Poedel

De poedel is een populair weinig verharend hondenras. Ze zijn er in een verscheidenheid van kleuren en vachtstijlen, en ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Het nadeel? Ze kunnen vrij duur zijn.

Schnauzer

Dit ras komt in drie verschillende maten – mini, standaard, en reus – dus je vindt er zeker een die bij je levensstijl past. Ze verharen niet, maar ze moeten wel regelmatig geborsteld en verzorgd worden om hun vacht mooi te houden.

Yorkeeh

Dit is een kleine, weinig verharende hond die perfect is voor mensen die wel een huisdier willen maar geen zin hebben in het gedoe van haren opruimen. Ze zijn ook hypoallergeen, dus ze zijn geweldig voor mensen met allergieën.

Conclusie

Als je een hond zoekt die niet verhaart, kan een van de hierboven genoemde rassen perfect voor je zijn. Bedenk dat geen enkele hond 100% niet verhaart, en dat alle honden een zekere mate van verzorging nodig zullen hebben. Maar als je bereid bent er tijd en moeite in te steken, kan elk van deze rassen een geweldig huisdier zijn dat geen spoor van haar achterlaat op je meubels en kleren!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen